Sí, tots sabem que són roges, cruixents, gustoses, temptadores, que no podem parar de menjar-ne… Però què més sabem?
Són riques en antioxidants
que ens ajuden a reduir malalties
cardíaques. Són anticanceroses. Són reguladores del ritme cardíac i són bones per a dormir bé. Són una excel·lent
font de beta-carotè. Són riques en vitamines
C, E, potassi, magnesi, ferro, àcid fòlic i fibra.
Són energia
per a la salut del cervell i són molt bones en la prevenció de la pèrdua de
memòria. Poden reduir la inflamació i els símptomes de l'artritis i la gota.
Són molt aconsellades per al
dolor de tendons i músculs que pateixen els corredors i atletes després dels
entrenaments perquè tenen poderosos agents antiinflamatoris que poden ajudar a reduir el dolor.
Són una bona font de fibra, important
per a la salut digestiva. Menjar cireres redueix el risc de diabetis.
I les tenim ací, molt prop,
als nostres valls d’Alcalà i Gallinera.
More,
de Benialí, cuinera del Nou Tarraso